Roxtec

Roxtec logga

Roxtec grundades 1990 av Mikael Blomqvist hemma i hans villagarage i Karlskrona. Tack vare uppfinningen av Multidiameter™, en lösning som förbättrade möjligheterna att täta öppningar för kablar och rör, fick vårt företag en imponerande tillväxt. Vi höll fast vid vår entreprenörsanda, vårt kundfokus och våra kraftfulla Roxtec Core Values. Idag levererar vi kompletta tätningslösningar för en lång rad tillämpningar i många branscher. Roxtecs säkerhetsprodukter används på land, till havs och under jord. Vårt samarbete med kunder skapar utmärkta förutsättningar för kontinuerlig utveckling. Lagarbetet gör att vi kan skräddarsy nya lösningar – och stimulerar oss att växa på nya marknader.

Annette Birgersson

Brand and Corporate Communications Manager, Roxtec

Vem är du?

I min roll som Brand and Corporate Communications Manager är jag globalt ansvarig för Roxtecs varumärke och marknadskommunikationsportfölj.

Berätta lite om Roxtec!

Roxteckoncernen, som har sitt huvudkontor i Karlskrona, utvecklar, tillverkar och säljer kabel- och rörgenomföringar för certifierat skydd mot olika risker. Företagets uppfinning för anpassning till kablar och rör av olika storlekar kallas Multidiameter™. Lösningen är baserad på tätningsmoduler med avskalbara gummilager, vilket säkerställer en perfekt tätning oavsett dimension på kabeln eller röret. Tekniken förenklar design och konstruktion, förkortar installationsprocessen och minskar behovet av lager, material och logistik. Den ger också inbyggd reservkapacitet som underlättar vid ombyggnader och framtida uppgraderingar. Roxtec ger service och support åt kunder på 80 marknader världen över.

Varför är ni engagerade i att forma framtidens livsmiljöer?

Vi tror att lösningarna på dagens utmaningar måste komma ur samverkan. Många frågor är sammankopplade och behöver adresseras på ett sätt där man tar vara på kunskaper som inte finns att hitta enbart i en disciplin, bransch eller unikt kunnande. Genom våra erfarenheter hoppas vi kunna bidra med en liten del till en lyckad helhet.

Hur ser ni på Karlskronas framtid?

Karlskrona har ett väldigt attraktivt läge ur många olika perspektiv. Det gäller inte minst geografiskt, en växande besöksnäring är naturligtvis viktig, men det finns så mycket mer potential att frigöra. Vi fortsätter som företag att satsa i kommunen därför att vi tror på regionen.

Berätta varför ni står bakom satsningen Expo Karlskrona.

För att få fungerande samverkan behöver man samlas runt något gemensamt. Karlskrona Expos tillvägagångssätt känns spännande och engagerande varför det är en självklarhet att bidra.

Vill du veta mer om Roxtec?

Besök deras webbplats