Tengbom

Tengbom logga

För oss är arkitektur en ödmjuk skärningspunkt mellan människor, kultur och samhälle. Därför är vi runt 500 intellektuella som tillsammans skapar nya synergier för ett hållbart samhälle.

Fredrik Genberg

Kontorschef Kalmar, Tengbom

Vem är du/ni?

Fredrik Genberg, kontorschef/partner. Mycket av mitt fokus är att skapa möten och samband där vi tillsammans med våra samberpartner driver utveckling inom arkitektur. Tillsammans med mina kollegor drivs vi av att skapa inkluderande, hållbara och värdeskapande platser.

På min fritid står löprundan högt upp önskelistan, därefter går all tid åt barn, vänner och hem.

Berätta lite om Tengbom!

Tengbom erbjuder ett ekosystem av tjänster som täcker hela arkitekturområdet. Ännu har vi inte stött på något omöjligt uppdrag. Med det sagt är vi alltid redo för en utmaning. Våra medarbetare är arkitekter och ingenjörer inom arkitektur, stadsbyggnad, landskap och inredning.

Varför är Tengbom engagerade i att skapa framtidens livsmiljöer?

Viljan att engagera oss i att forma framtidens livsmiljöer finns i vårt DNA som arkitekter. Genom att kombinera historia och innovation använder vi arkitekturen för att göra världen till en bättre plats. För att skapa framtidens livsmiljöer så är det viktigt att i tidigt skede planera den utvändiga miljön i samband med byggnaden. Genom varje liten detalj finns omtanken av vår planet, vårt välmående och kommande generationer.

Hur ser ni på Karlskronas framtid?

Vi är engagerade i flera pågående projekt i Karlskrona och ser att Karlskrona har stor potential att växa de kommande åren. Med Karlskronas historiska stad, kuperade landskap och skärgård är potentialen stor att skapa intressanta och vackra projekt som kommer att berika staden och öka dess attraktivitet.

Varför står ni bakom Expo Karlskrona?

Vi drivs av nyfikenhet och innovation samt viljan att hitta utvecklande samarbeten. Satsningen Expo Karlskrona är en bred satsning på utvecklingsprojekt, särskilt inom de fem fokusområdena hållbar utveckling, ny teknik, stadsbyggnation, välfärd och livskvalitet. Samtliga fokusområden är områden som ligger oss varmt om hjärtat och som vi på Tengbom arbetar med dagligen.

Vad önskar ni att vi tillsammans åstadkommit om fem år?

Vi önskar att vi är med och projekterar ett projekt som har vuxit fram som ett utvecklingsprojekt med gott samarbete mellan de olika aktörerna. Projektet kommer att berika Karlskrona och ligga i framkant med internationella mått mätt.