Energilabbets energipaviljong

2022-08-31

Att energifrågan ligger på mångas läppar har nog de flesta märkt av. Skenande elpriser i söder, import/export, kärnkraft, vindkraft, oljeverk...

Känner du en oro inför framtiden vad gäller Sveriges och Karlskronas energiförsörjning?

Under fyra tillfällen i början av september kommer våra partners från Energilabbet att ställa ut sin Energipaviljong på Stortorget i Karlskrona. Här kan du som nyfiken (eller orolig) medborgare komma för att diskutera, ställa frågor och förhoppningsvis lära dig något nytt om de framtida och samtida energiutmaningar vi står inför.

Fredrik Andrén

Medgrundare av Energilabbet

Besök Energilabbets webbplats

Vem vill ni ska komma och besöka er på Stortorget?

Den person som inte känner sig ha nog med information och underlag för att vara trygg inför om och hur vi löser energiutmaningen vi står inför. Samt den allmänt energinyfikna personen såklart. =)

Varför känner ni att det är viktigt att öppna möjlighet för dialog och information?

Strategi innebär val, många lösningar är bra, men inte alla är relevanta. I och med att val görs så blir vissa lösningar mer viktiga, andra mindre så. Vi behöver ha en delad bild av hur vår strategi ser ut och hur det går att bidra till den, såväl som dra nytta av den. 

Vad önskar ni åstadkomma genom en sån här satsning?

Vi hoppas att vi kan ge trygghet inför att vi löser utmaningen vi står inför och samtidigt skapa en känsla av möjlighet och framtidshopp hos de som måhända känner annorlunda idag.

Energitriangeln

 

Lösningen behöver vara såväl ekonomisk, klimatansvarig i sin design och tillförlitlig för användaren. Men vad innebär det? Hur funkar batterier egentligen och vad kan jag göra som bara en enskild individ?

Kom till torget och låt oss göra vårt allra bästa för att beskriva en komplex utmaning på ett enkelt sätt. Till vår hjälp har vi Energitriangeln - ett ramverk för att förstå, förklara och planera energiomställningen.

VAR:

Stortorget i Karlskrona

NÄR:

3:e september 10.00 till 14.00
6:e september 10.00 till 14.00
9:e september 10.00 till 14.00
10:e september 10.00 till 14.00

 

För mer info om Energilabbet kan du besöka deras webbplats.

Fler nyheter

2022-11-21

Artikel i BLT: Så går jobbet med Expo Karlskrona

Lokaltidningen BLT har intervjuat projektledare Niklas Carlsson i en artikel om Expo Karlskrona och planerna framöver.

Läs mer
Karlskrona Expo 2025 Karlskrona Expo 2025
2022-10-28

Pottholmen fortsätter utvecklas

Entrén till staden i havet fortsätter växa. Nu är det klart att Riksbyggen kommer stå för utvecklingen av två nya kvarter med omvårdnadsboende, mobilitetshus och bostäder i 14 våningar.

Läs mer
2022-08-26

Ny medarbetare (igen)!

Vi har glädjen att presentera ytterligare ett tillskott till teamet - vår nya evenemangsansvariga projektledare!

Läs mer