Karlskrona kommun vinner utmärkelsen Årets kompetensutveckling

2022-02-02

Karlskrona kommun tilldelas utmärkelsen Årets kompetensutveckling 2021 för sin psykiatriutbildning för undersköterskor. Bakom satsningen står kollektivavtalsstiftelsen Omställningsfonden. 

- Priset för Årets kompetensutveckling är så välförtjänt för alla inblandade och jag vill berömma alla som varit med i arbetet. Psykisk hälsa, oavsett ålder är en mycket viktig och angelägen fråga för Karlskrona kommun. Priset visar att när vi som kommun vågar lyfta svåra problem och utmaningar så blir vi alla vinnare, säger Eva-Lotta Altvall, äldrenämndens ordförande.

Tävlingen är nationell, där de tio bästa bidragen i Sverige blev uttagna. Karlskrona kommuns bidrag, att höja kompetensen inom psykiatri för undersköterskor, var ett av tio nominerade bidragen. 

– Karlskrona kommun är en värdig vinnare och deras satsning på kompetensutveckling inom psykiatrin är till stor nytta för medarbetarna, arbetsgivaren och samhället i stort. Vi hoppas att deras goda exempel kan inspirera fler att arbeta med kompetensutveckling som stärker medarbetarnas anställningstrygghet och bidrar till egen verksamhetsutveckling, säger Eva Wikström, vd på Omställningsfonden i ett pressmeddelande.

– Det känns fantastiskt och priset delas av så många kollegor som tillsammans har gjort den här satsningen möjlig. Nu står vår verksamhet bättre rustad att klara de äldres behov och undersköterskorna som gått psykiatriutbildningen har en breddad kompetens som är väldigt värdefull – både för oss och dem, säger Annelie Häggström, HR-utvecklare på Karlskrona kommun.

Psykiatriutbildningen för undersköterksor är en del av äldreomsorgslyftet, en statlig satsning vars syfte är att höja kompetensen i äldreomsorgen.

Omställningsfonden

Omställningsfondens vision är att öppna möjligheter till framtidens arbetsliv för välfärdens medarbetare och arbetsgivare.

Här kan du läsa mer om utmärkelsen Årets kompetensutveckling

Fler nyheter

2022-11-21

Artikel i BLT: Så går jobbet med Expo Karlskrona

Lokaltidningen BLT har intervjuat projektledare Niklas Carlsson i en artikel om Expo Karlskrona och planerna framöver.

Läs mer
Karlskrona Expo 2025 Karlskrona Expo 2025
2022-10-28

Pottholmen fortsätter utvecklas

Entrén till staden i havet fortsätter växa. Nu är det klart att Riksbyggen kommer stå för utvecklingen av två nya kvarter med omvårdnadsboende, mobilitetshus och bostäder i 14 våningar.

Läs mer
2022-08-31

Energilabbets energipaviljong

Våra projektpartners på Energilabbet ställer ut paviljong på Stortorget i Karlskrona för alla som är nyfikna eller oroliga inför framtida (och samtida) energiutmaningar

Läs mer